Виховна година «Вічне слово Кобзаря»

Опубліковано: 11.03.2024, 11:39

8 березня на факультеті природничої освіти та природокористування в дистанційному форматі  відбулася виховна година  «Вічне слово Кобзаря» за організації заступника декана з виховної роботи Ірини Будченко та здобувачів вищої освіти.

Метою даного виховного заходу є: розкрити неосяжність таланту Кобзаря, а також показати роль великого сина українського народу в літературній спадщині, культурі, виховувати почуття національної гідності, гордості за великого патріота України, прививати любов та шану до слова українського Пророка.

9 березня виповнюється 210 років від дня народження Тараса Шевченка. Ми вклоняємося Великому Кобзареві, який своїм життям, своєю наскрізною українською вдачею, своїм безсмертним словом є прикладом невтомного борця за волю, правду, мир та єднання.

Творчість Шевченка – багатогранна, як і його талант. Тарас Шевченко був різнобічно обдарованим митцем, ліриком, творцем епічних поем, видатним драматургом.

З метою вшанування видатного сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка, здобувачі вищої освіти під час заходу декламували його вірші.

Для кожного українця Тарас Шевченко – національний герой. Сьогодні, коли наш народ мужньо дає  відсіч російському окупанту, виборює свободу та незалежність ціною крові наших захисників та захисниць, вірші Шевченка, його заклики, пророцтва та заповіт є актуальними, як ніколи.

«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Це головний  постулат Тараса Шевченка  для сучасної України, який  мотивує кожного з нас,  змушує навіть у найважчі хвилини не опускати рук, боротися!


Наверх