«Тарас Григорович Шевченко – духовний пророк українського народу. Мандрівка творами Великого Кобзаря»

Опубліковано: 11.03.2024, 13:09

І став для нас Шевченко заповітом,

Безсмертним, як саме людське життя.

Ми будем славить перед цілим світом

Живе й святе Шевченківське ім’я!

11 березня 2024 року на кафедрі географії, геодезії та землеустрою в академічній групі 12, під керівництвом проф. Оксани Браславської відбулася година творчого спілкування, присвячена 210-й річниці з Дня народження видатного генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. До заходу були залучені також викладачі цієї ж кафедри Людмила Озерова та Ольга Проценко.

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті й з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. У нашого народу це – Тарас Шевченко. Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову. Для кожного з нас ім’я Шевченка є святим. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця.

Під час заходу студенти декламували поезії, слухали пісні на вірші Тараса Шевченка у виконанні сучасних гуртів, переглядали фрагменти фільмів про долю Кобзаря.

Значення його слова для нас особливе. Своїм вогненним словом Шевченко показав шляхи національного відродження, навчив шанувати самих себе. І з таким вогнем у серці, як у Шевченка, ми маємо плекати прекрасну українську землю – нашу Вітчизну!

Захід завершився традиційним звучанням невмирущого «Заповіту».


Наверх