Екологам про академічну доброчесність в сучасній освіті, науці і практиці

Опубліковано: 23.04.2024, 16:07

23 квітня екологи факультету природничої освіти та природокористування взяли участь у відкритому науково-практичному семінарі УкрІНТЕІ з підвищення кваліфікації на тему «Академічна доброчесність в сучасній освіті, науці і практиці». Спікерки: канд. пед. наук, ад’юнкт Зоя Шарлович  та спеціаліст Наталія Мошенець (Міжнародна Академія Прикладних Наук в Ломжі, республіка Польща).

До заходу були залучені професор Світлана Совгіра, доценти Наталія Душечкіна, Роман Подзерей, викладач Святослав Мандебура, здобувачі першого бакалаврського та другого магістерського рівнів вищої освіти.

У процесі семінару розкрито значення сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, які дають можливість вільного доступу до інформації. Проте, як зазначили доповідачі, у такому хаосі інформаційних матеріалів легко загубитися, але важливо не втратити свою честь, сумління, порядність та інші етичні якості, які мають бути притаманні сучасним фахівцям, науковцям, учасникам освітнього процесу.

Були розкриті питання: Як зберегти свою ідентичність? Як користуватися джерелами, щоб не порушувати правил авторського права? Як у своїх статтях, наукових працях, на сайтах використовувати джерела із достовірною інформацією? Як бути впевненому, що зміст, приведений у праці автора, належить саме йому, а не запозичений без посилання на справжнього автора?

Ці та інші питання, що стосуються Академічної доброчесності, було обговорено на зустрічі під час семінару. Було змістовно і повчально.


Наверх