КУРСОВА РОБОТА ЯК ПЕРШИЙ КРОК ДО САМОСТІЙНОГО НАУКОВОГО ПОШУКУ

Опубліковано: 22.12.2014, 10:00

Три шляхи ведуть до знань:

Шлях роздумів – це шлях найшляхетніший,

Шлях наслідування –це шлях найлегший,

І шлях дослідження – цей шлях найскладніший.

                                                                                                                                                                                                                                   Конфуцій

На природничо-географічного факультету відбувся відкритий захист курсових робіт студентів IV курсу напрямів підготовки: 6.040101 Хімія та 6.040102 Біологія.

Наукові дослідження студентів стосувалися як суто хімічних і біологічних проблем, так і проблем методики навчання хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах. Адже курсова робота є одним із видів наукової діяльності, самостійним навчально-науковим дослідженням, що має на меті дати студентам навички проведення наукового дослідження, розвинути у них творчу самостійність, допомагає оволодіти загальнонауковими і спеціальними методами сучасних наукових досліджень.

Студентами продемонстрований високий рівень знань з навчальних дисциплін. Підтвердженням цьому були ґрунтовні доповіді, подальші дискусії, які виникали після них та отримані об’єктивно високі оцінки. Захист курсових супроводжувався мультимедійною презентацією.

Варто відзначити науковість, послідовність та логічність викладу матеріалу у курсових роботах таких студентів як Данильченко Олена, Коваленко Аліна, Найчук Віта, Чопенко Олена.

Результати захисту показали, що студенти не лише на достатньому рівні володіють теоретичними знаннями, а й уміло застосовують їх для розв’язання конкретних практичних завдань, що є необхідною умовою становлення їх як фахівців.

Вітаємо всіх студентів і бажаємо їм подальших творчих успіхів у

науковій роботі !!!

 


Наверх