Участь географів у атестації наукових кадрів

Опубліковано: 29 April 2021, 13:42

23 квітня 2021 р., на засіданні спеціалізованої вченої ради К 32.051.08 Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся захист дисертації Уєвича Сергія Дмитровича на тему «Трансформація ландшафтів Волинської області під впливом осушувальної меліорації» (Науковий керівник: Мельнійчук Михайло Михайлович, кандидат географічних наук, доцент, доцент кафедри фізичної географії Волинського національного університету імені Лесі Українки), поданої на здобуття наукового ступеня кандидата географічних наук за спеціальністю 11.00.11 − конструктивна географія і раціональне використання природних ресурсів.

Детальніше

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з методики навчання біології

Опубліковано: 29 April 2021, 13:31


21-22 квітня відбувся захист наукових робіт студентів, які брали участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей «Методика навчання природничо-математичних дисциплін».


До галузевої конкурсної комісія з методики навчання біології надійшло для рецензування 13 студентських наукових робіт із 8 закладів вищої освіти. За результатами рецензування комісія рекомендувала до участі у підсумковій науково-практичній відеоконференції 3 наукові роботи.

Детальніше

ПЕРЕМОГА ХІМІКІВ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ

Опубліковано: 29 April 2021, 13:24

Нещодавно, на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проходив ІІ тур Всеукраїнського Конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей «Методика навчання природничо-математичних дисциплін» (методика навчання хімії). У конкурсі взяли участь представники різних ЗВО України.

Приємно, що здобувач ІІІ курсу освітнього ступеня бакалавр спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія) Наталія Кравченко отримала диплом ІІІ ступеня, вітаємо її та її наукового керівника, професора Світлану Совгіру з перемогою.

Детальніше

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з методики навчання географії

Опубліковано: 29 April 2021, 13:20

У кінці квітня відбувся захист наукових робіт студентів, які брали участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей «Методика навчання природничо-математичних дисциплін».

До галузевої конкурсної комісії з методики навчання біології надійшло для рецензування 13 студентських наукових робіт із 8 закладів вищої освіти. За результатами рецензування комісія рекомендувала до участі у підсумковій науково-практичній відеоконференції 3 наукові роботи.

Детальніше

Весняна акція «За чисте довкілля» на агробіостанції

Опубліковано: 29 April 2021, 11:44

Початок весни спонукав до здійснення природоохоронних акцій та екологічних заходів. Уманською міською радою з 26 по 29 квітня започаткована весняна акція «За чисте довкілля», яка проводиться в рамках Всеукраїнської щорічної акції з благоустрою. Не залишилися осторонь викладачі кафедри хімії, екології та методики їх навчання Роман Подзерей, Святослав Мандебура, Володимир Вітенко, Віталій Гончарук, Тетяна Марочкіна, лаборант Вадим Волощук. На агробіостанції УДПУ учасниками акції організовано роботу на алеї бузків, закріплених за кафедрою та інших ділянках, які потребували термінового облагородження.

Детальніше

Чорнобильська трагедія

Опубліковано: 26 April 2021, 9:52

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася одна з наймасштабніших трагедій людства. Вибух, який зруйнував життя тисяч людей і утворив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті народів України та сусідніх країн. З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС кафедрою географії та методики її навчання було проведено ряд виховних […]

Детальніше

Круглий стіл “Чорнобильська катастрофа: вчора, сьогодні, завтра”

Опубліковано: 23 April 2021, 11:12

26 квітня 1986 року. У цей день тридцять п’ять років тому сталася одна з найтрагічніших подій в історії всього людства, найжахливіша подія нашої держави – аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

У далекому 1986 році весь світ побачив силу і безпощадність атомного реактора. Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики, показала, наскільки небезпечна позбавлена контролю сила атома і як неймовірно важко вгамувати її.

Детальніше

Глобальна екологічна акція «Озеленення планети»

Опубліковано: 21 April 2021, 10:29

20 квітня викладачами кафедри хімії, екології та методики їх навчання (Володимиром Вітенком, Віталієм Гончаруком, Романом Подзереєм, Святославом Мандебурою, Тетяною Марочкіною) організовано екологічну акцію «Озеленення планети». В рамках заходу здійснено формуючу обрізку цінного інтродуцента платана західного (Platanus occidentalis L.). Ця акція спрямована на покращення естетичного стану прилеглої території університету де відображається та популяризується професія «Еколог».

Детальніше

Попередній захист кваліфікаційних робіт

Опубліковано: 20 April 2021, 11:32

19 квітня 2021 року на кафедрі географії та методики її навчання в дистанційному режимі відбувся попередній захист випускних кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» зі спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія).
Тематика наукових робіт є актуальною і вирізняється науковою новизною, різноманітністю і цікавістю у теоретичному та практичному значенні.

Детальніше

The Best European Practices for the «Water Security» Platform to Achieve the Goals of Sustainable Development

Опубліковано: 19 April 2021, 13:48

З 1 лютого по 14 квітня екологи університету (професор Світлана Совгіра, доцент Наталія Душечкіна, здобувачі-екологи А. Франко, А. Гарнага, Л. Кучер, Я. Ляховський) взяли участь в Міждисциплінарній Європейській студії «Кращі Європейські практики з безпеки водних ресурсів задля досягнення цілей сталого розвитку» у рамках Програми ЄС Еразмус+ Жана Моне у форматі ZOOM.

Детальніше

Відкрите заняття

Опубліковано: 16 April 2021, 12:14

                15 квітня 2021 року доцент кафедри географії та методики її навчання, кандидат педагогічних наук Оксана Герасименко провела відкрите заняття з регіональної економічної і соціальної географії на тему: «Суспільно-географічна характеристика регіонів Південна та Східна Африка» відповідно до робочої програми ОС «бакалавр», ОП Середня освіта (Історія. Географія). Лекція відбулась онлайн на платформі Google Meet. Метою заняття було […]

Детальніше

Участь екологів у тренінгу «Екологічна безпека підприємства»

Опубліковано: 14 April 2021, 15:14

16-19 березня викладачі кафедри хімії, екології та методики їх навчання (професор С. Совгіра, доцент Н. Душечкіна, викладач С. Мандебура) брали участь у тренінгах циклу «Екологічна безпека підприємства». Розглядалися питання: вимоги до створення ЛОС, досвід впровадження високотехнологічного та енергоефективного обладнання очистки стічних вод, встановлення нормативів гранично-допустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел та ін. Участь у тренінгах стала можливою на основі заключеної угоди про співпрацю між Професійною Асоціацією Екологів України та нашим університетом.

Детальніше

Оголошення результатів олімпіади

Опубліковано: 13 April 2021, 16:08

9 квітня 2021 року на базі природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в online-режимі відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з біології для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти.

Зареєструвалися на олімпіаду та були учасниками І туру 5 школярів, з них три брали участь у ІІ етапі.

Детальніше


Наверх