Герої небесної сотні

Опубліковано: 23 February 2016, 11:36

22 лютого за ініціативи деканату природничо-географічного факультету та викладача кафедри географії та методики її навчання Максютова А.О. студенти 4 курсу взяли участь у відкритті в приміщенні Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» документально-художньої виставки «Через терни до свободи», присвяченої історії боротьби України за свободу та незалежність у ХХ-ХХІ ст..

Детальніше

Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція “Природничі науки в системі освіти”

Опубліковано: 23 February 2016, 11:29

18 лютого 2016 року на базі кафедри біології та методики її навчання природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція “Природничі науки в системі освіти”

Детальніше

Крок у світ науки

Опубліковано: 22 February 2016, 7:56

19 лютого на базі природничо-географічного факультету відбувся семінар-практикум вчителів хімії загальноосвітніх шкіл міста Умані з проблеми: «Формування наукового світогляду та критичного мислення учнів при використанні інтегрованого підходу у викладанні хімії», присвячений 10-річчю роботи секції «Хімія» Уманського територіального відділення МАН.

Детальніше

Співпраця школи та ВНЗ – виклик часу

Опубліковано: 19 February 2016, 13:41

17 лютого на природничо-географічному факультеті в рамках профорієнтаційної роботи відбулися вже традиційні зустрічі зі школярами, які цікавляться хімією.

Детальніше

Вітаємо із успішним захистом!

Опубліковано: 17 February 2016, 8:39

Вітаємо викладача кафедри біології та методики її навчання Грабовську Світлану Леонідівну з успішним захистом дисертації на тему: «Видовий склад і екологічні особливості хижих кліщів-фітосеїд (Parasitiformes, Phytoseiidae) в рослинних асоціаціях урбоекосистем» на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук зі спеціальності 03.00.08 – зоологія.

Детальніше

Міжнародна співпраця кафедри хімії, екології та методики їх навчання

Опубліковано: 17 February 2016, 7:34

6 лютого в рамках обміну досвідом на кафедрі хімії, екології та методики їх навчання відбулася тристороння зустріч представників освітніх кіл України, Туреччини та Туркменістану. Ініціатором заходу виступила завідувач кафедри Світлана Совгіра.

Детальніше

Презентація монографії «Кліматичні умови та агрокліматичні ресурси Черкаської області»

Опубліковано: 16 February 2016, 15:16

16.02.2016 р. на кафедрі географії та методики її навчання відбулась презентація монографії авторів Ситника О.І., Трохименка Т.Г. – «Кліматичні умови та агрокліматичні ресурси Черкаської області»

Детальніше

На факультеті проведено день відкритих дверей

Опубліковано: 16 February 2016, 9:26

остинно зустрів колектив викладачів та студентів факультету бажаючих ознайомитися з освітнім процесом в університеті. Перед майбутніми абітурієнтами виступили заступник декана з навчальної роботи доц. Кравцова І.В. та студдекана природничо-географічного факультету Терновська В. Їх розповіді супроводжувались презентаціями та цікавими фактами зі студентського життя.

Детальніше

Науково-дослідній лабораторії «Екологія і освіта» ‒ 24 роки

Опубліковано: 12 February 2016, 7:52

Науковo-дослідна лабораторія «Екологія і освіта» є структурним підрозділом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини і здійснює свою діяльність з метою проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень з різних напрямів екології для формування екологічної свідомості, світогляду, культури у майбутніх учителів та підвищення якості їх підготовки в галузі екології і охорони навколишнього середовища.

Детальніше

День відкритих дверей!

Опубліковано: 10 February 2016, 9:33

Детальніше

Всеукраїнська екологічна експедиція науковців і освітян

Опубліковано: 10 February 2016, 8:51

9 лютого в рамках держбюджетної теми «Технологія оздоровлення ландшафтних комплексів малих річок Центрального Побужжя та залучення молоді до природоохоронної роботи (керівник професор Світлана Совгіра) організовано і проведено Всеукраїнську науково-практичну експедицію. Мета заходу – встановлення причин і наслідків деградації ландшафтних комплексів малих річок Новоукраїнського району Кіровоградської області та вивчення досвіду енергозбереження з перспективою використання різних видів альтернативних джерел енергії в освітніх закладах.

Детальніше

Міжнародна співпраця – розкриття кордонів для наших студентів

Опубліковано: 8 February 2016, 16:54

Завершилася чергова програма студентської академічної мобільності, яка реалізується в рамках угоди між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Державною вищою школою професійної освіти імені Яна Амоса Коменського. Цього року, за сприяння Польського культурно-освітнього центру, студентка–магістрантка природничо-географічного факультету Чопенко Олена упродовж зимового семестру навчалися у місті Лешно (Польща).

Детальніше


Наверх